Gradonačelnik s britanskim veleposlanikom o ovogodišnjoj sezoni

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković danas je putem video veze održao sastanak s veleposlanikom Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske u Republici Hrvatskoj Andrewom Stuartom Dalgleishom.

 

Tema razgovora bila je spremnost Dubrovnika da ove sezone, čim se za to ostvare sve pretpostavke poput otvaranja granica, primi posjetitelje, u ovom slučaju britanske turiste koji su tradicionalno posebno naklonjeni Hrvatskoj i Dubrovniku.

 

Gradonačelnik je veleposlaniku tako predstavio sve što su Grad Dubrovnik, Turistička zajednica grada Dubrovnika, Zračna luka Dubrovnik, Opća bolnica Dubrovnik te drugi dionici poduzeli kako bi osigurali uvjete za što skoriju aktivaciju turističkog prometa, uključujući i prethodno spominjani program poticanja međunarodnih letova kroz targetiranu marketinšku kampanju. Poručio je da je Dubrovnik potpuno spreman prihvatiti britanske turiste po otvaranju granica i ponovnoj uspostavi direktnih letova.

 

Veleposlanik Dalglesih kazao je da je turizam značajni dio  ekonomije i u Velikoj Britaniji gdje se također nameće što skorija potreba normalizacije privrednih aktivnosti. Izrazio je uvjerenje da će britanski turisti putovati čim se za to ostvare osnovni preduvjeti i to im bude omogućeno kao i da Dubrovnik kod britanskih turista nije izgubio ni trunke svoje trajne privlačnosti te da će mu se rado vratiti. Pohvalio je spremnost Grada Dubrovnika da dočeka svoje goste i pruži im ugodan i siguran boravak.

 

Sastanku su prisustvovali zamjenik veleposlanika Peter Clements i zamjenica pročelnice Upravnog odjela za poslove gradonačelnika Ivana Brnin.

 

lijevo
desno