Gradonačelnik primio djelatnike iz Bad Homburga na razmjeni

Nastavljajući projekt razmjene djelatnika gradskih uprava Bad Homburga i Dubrovnika, za goste iz grada prijatelja organiziran je trodnevni program upoznavanja s radom gradskih institucija i njihovim projektima. Danas su ih primili i dubrovački gradonačelnik Mato Franković, s pročelnicom Upravnog odjela za poslove gradonačelnika Ivanom Brnin i pročelnikom Upravnog odjela za obrazovanje, sport, socijalnu skrb i civilno društvo Dživom Brčićem.

 

Gradonačelnik je istaknuo kako se na ovaj način intenzivira odnos između dva grada prijatelja koja razvijaju suradnju na brojnim poljima te je izvrsna prilika za učenje s obje strane.

 

Središnji dio programa bilo je upoznavanje s projektima koje Grad Dubrovnik organizira za mlade i s mladima. Pročelnik Dživo Brčrć i zamjenik pročelnika Miho Katičić predstavili su projekte Mladi i Grad skupa, Forum mladih Grada Dubrovnika, Grad Dubrovnik prijatelj djece te posebno postupak uređenja, osnivanja i razvoja Centra za mlade Dubrovnik te nakanu Grada Dubrovnika da do konca ove godine osnuje ustanovu Centar za djecu, mlade i obitelj Grada Dubrovnika. Pojedina područja djelovanja Centra za mlade predstavili su Anja Marković, Suada Salčić, Nera Pavlović, Filip Grgurević i Žarko Dragojević.

 

S posebnim zanimanjem su djelatnici Bad Homburga popratili novi gradski projekt NEB (New Europen Bauhaus) u prostorima bivše Tvornice ugljenografitnih proizvoda (TUP), upoznavši se s prostorima i korisnicima, za koje Grad Dubrovnik snosi sve troškove, od najma prostora do komunalnih troškova i uređenja prostora. Ujedno su posjetili i Muzej Domovinskog rata na Srđu.

 

Planira se i nastavak projekta, kada bi se djelatnici Grada Dubrovnika trebali upoznali s djelovanjem tamošnjih centara za mlade, dok je koncem kolovoza u planu i gostovanje jednog mladog dubrovačkog benda na Festivalu mladih u Bad Homburgu.

 

lijevo
desno