Gradonačelnik na konferenciji povodom zatvaranja 74. Dubrovačkih ljetnih igara

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković sudjelovao je danas na konferenciji za medije povodom zatvaranja 74. Dubrovačkih ljetnih igara, održanoj u palači Sponza. Tom prigodom okupljenima su se obratili i ministrica kulture i medija RH Nina Obuljen Koržinek, župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić, vodstvo Igara intendantica, Dora Ruždjak Podolski i ravnateljica Ivana Medo Bogdanović.

 

Uz osvrt na ovogodišnju festivalsku sezonu, gradonačelnik Franković posebno se zahvalio intendantici na cijelom mandatu na čelu Dubrovačkih ljetnih igara.

 

„Najviše pozitivnih kritika bilo je u ovoj godini, mogu reći da su Ljetne igre odgovorile izazovu vremena, tijekom posljednjih šest godina mandata Dore Ruždjak Podolski bilo je sve, samo ne baš normalno vrijeme. Bilo je turizma, pa uopće nije bilo turizma, pa je bilo financija, pa je bilo da financija nema, bilo je uspona i padova, ali se održala konstanta. Dora, Saša i Tomislav odradili su sjajno, nismo se uvijek do kraja razumjeli, ali do kraja dana smo se razumjeli. Dora, falit ćeš nam, falit ćeš meni, hvala tebi i Tomislavu i Saši“, rekao je gradonačelnik Franković ovom prilikom.

 

Ravnateljica Dubrovačkih ljetnih igara Ivana Medo Bogdanović zahvalila je prvenstveno financijerima i sponzorima, ali i svim zaposlenicima ustanove i istaknula zadovoljstvo rasprodanim izvedbama i podrškom građana.

 

Uoči konferencije za medije, tradicionalno su dodijeljene Nagrade Orlando za najbolja umjetnička ostvarenja u ovogodišnjem programu Igara. Za najbolja dostignuća u dramskom nagrađena je Nataša Dangubić, a za glazbeni program operni pjevač Marko Mimica. Laureat prestižne Grand Prix nagrade za osobit umjetnički doprinos u više festivalskih sezona je proslavljena pijanistica Dubravka Tomšič Srebotnjak. 

 

Simfonijski orkestar Hrvatske radiotelevizije uz pratnju Zbora HRT-a i soliste, sopranisticu Dariju Auguštan, kontratenora Franka Klisovića, tenora Roka Radovana te baritona Leona Košavića, pod ravnanjem maestra Tomislava Fačinija večeras u 22 sata velikim koncertom ispred Katedrale, tradicionalno će zatvoriti 74. Dubrovačke ljetne igre.

lijevo
desno