Gradonačelnik Franković uručio zahvalnice sudionicima Dubrovačke trpeze

Dodjela zahvalnica za sudionike ovogodišnje Dubrovačke trpeze održana je danas u restoranu Kantenari, Sunset Beach, a zahvalnice je uručio gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković. Na Dubrovačkoj trpezi sudjelovalo je 45 hotelijera, ugostitelja, sladoledara, pekara i slastičara. Dubrovačka trpeza ima humanitarni karakter, a ove godine donacije su dobile Društvo multiple skleroze Dubrovačko-neretvanske županije i Udruga za zaštitu prava psihijatrijskih pacijenata i unaprjeđenje duševnoga zdravlja i kvalitete života Lukjernica. Prikupljen je iznos od 78 655 kuna.    

 

Gradonačelnik Franković zahvalio se svima koji su sudjelovali u Dubrovačkoj trpezi.  - Još jednom vam zahvaljujem na svemu onome što ste uradili u turističkoj sezoni, jer samo je jedan šampion, i uistinu mislim da se nitko ne može približiti onome što Dubrovnik nudi, počevši od obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, pa sve do vrhunskih restorana i hotela. Sezona 2019. je bila i sigurna zahvaljujući djelatnicima Policijske uprave DNŽ-a što je vrlo bitno - kazao je gradonačelnik Franković, istaknuvši da će Stradun će u budućnosti biti isključivo pješačka zona ii jedino će moći vršiti dostavu električna i elektrovučna vozila.

 

- Činjenica je da živimo u Gradu koji je pod zaštitom UNESCO-a i da su vidljiva jasna oštećenja što ne smijemo zanemariti, i moramo čuvati naš Grad. Nova 2020. godina nam donosi i nova pravila po pitanju kruz brodova. U 95 posto slučajeva će biti samo po dva kruzera u Luci, dok će iznimno samo u pet posto slučajeva biti više od toga, ne računajući homeport. Ono što mogu reći sa zadovoljstvom, čak 35 posto brodova odlučilo je dolaziti ujutro i odlaziti kasno navečer, oko 23 sata – naglasio je gradonačelnik Franković.

lijevo
desno