Gradonačelnik Franković na proslavi 75. obljetnice Turističke i ugostiteljske škole

 

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković nazočio je danas svečanoj proslavi 75. obljetnice Turističke i ugostiteljske škola Dubrovnik održanoj u Hotelu Palace.

 

U prigodnom obraćanju, gradonačelnik Franković naglasio je važnost obrazovanja kvalitetnih turističkih kadrova.

 

„Povodom svečane proslave ovog velikog jubileja prije svega želim uputiti zahvale svim ravnateljima, nastavnom osoblju i ostalim djelatnicima koji su u ovoj školi ostavili trag dajući uvijek najbolje od sebe sa željom i jasnim ciljem, a to je da svaki učenik prepozna vlastite sposobnosti, bude kompetentan na tržištu rada i stekne odgovornost u učenju. O vašim rezultatima svjedoče i brojna međunarodna priznanja, po čemu ste uzor drugim školama. U daljnjem strateškom promišljanju naše glavne privredne grane trebamo i trebat ćemo pomoć stručnog i obrazovnog kadra. Iz tog razloga važna je simbioza i kvalitetna suradnja s obrazovnim institucijama koje školuju buduće stručnjake u području turizma, ugostiteljstva i gastronomije. Svi vi, ravnatelji, profesori, stručnjaci koji bivšim i sadašnjim učenicima prenosite znanje i vještine koje će im poslužiti u njihovom profesionalnom i osobnom razvoju, važan ste i nezamjenjiv kotačić u životu dubrovačkog turizma“, riječi su gradonačelnika upućene okupljenima u Hotelu Palace.

 

Iskazao je zadovoljstvo činjenicom kako je u njegovom mandatu potpisan ugovor za projekt vrijednog kompleksa Vila Čingrije ustupljenog za potrebe razvoja centra kompetentnosti, uz pomoć kojeg će ovaj kraj podignuti konkurentnost usluge u turizmu i ugostiteljstvu.

 

„Bit će to prostor od javnog i obrazovnog interesa koji će u budućnosti generirati najbolje stručnjake i radnike, koji će vjerujem dati Dubrovniku snažan impuls u kontekstu unapređenja turističkih inovacija i trendova“, zaključio je gradonačelnik.

 

Ravnatelj Turističke i ugostiteljske škole Antun Perušina zahvalio se svim djelatnicima škole, školskog odbora, svojim prethodnicima, umirovljenim djelatnicima te bivšim i sadašnjim učenicima koji su svoje znanje, trud i ljubav utkali u razvoj ove ustanove.

 

„Danas bez zadrške možemo reći kako smo stvarali ne samo dubrovački, nego i hrvatski turizam. Potrebno je u ovoj prilici podsjetiti na mogućnosti koje obrazovna djelatnost može pružiti društvu i mladima. Odmah nakon Domovinskog rata naši nastavnici trajnim su angažmanom stvarali nove programe, organizirali natjecanja i sudjelovali u kreiranju prosvjetne politike djelujući uvijek s ciljem promocije škole i struke. Na tom tragu, trudimo se nastaviti ulagati u znanje, želimo modernizirati sustav obrazovanja uskladiti ga sa svjetskim turističkim i ugostiteljskim trendovima. Ova se škola kontinuirano povezuje sa gospodarstvom, o čemu bitno ovisi kakvoća kadrova u ovom sektoru i poticaj usmjeren prema cjeloživotnom učenju. Uspostavom Vile Čingrije škola će opet dobiti vlastite prostore kroz koje će biti direktno povezana s tržištem rada, stvarajući pritom kvalitetne uvjete i pretpostavke za naše učenike“, kazao je ravnatelj Perušina.

 

Proslavi 75. obljetnice Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik nazočili su i župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić, biskup mons. Roko Glasnović, generalni vikar Dubrovačke biskupije don Ivica Pervan i brojni ostali uzvanici.

 

lijevo
desno