Grad Dubrovnik Zavodu za hitnu medicinu ustupio stan za smještaj doktora

Gradonačelnik

Gradonačelnik Mato Franković i ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije Luka Lulić potpisali su ugovor o davanju u najam stana u vlasništvu Grada Dubrovnika za potrebe rada ove javnozdravstvene ustanove.

 

Zavod za hitnu medicinu gradski stan koristit će za smještaj doktora medicine isključivo  za rad u izvanbolničkoj hitnoj medicinskoj službi na području Grada Dubrovnika. Stan se nalazi u Gružu i površine je 40,67 metara kvadratnih.

 

Naime, Grad Dubrovnik promptno je odgovorio je na zamolbu Zavoda od 9. veljače, za davanjem u najam gradskog stana te je ustupio trenutno raspoloživ stan, a sukladno odredbama Odluke o najmu stanova u vlasništvu Grada Dubrovnika.

 

Općepoznato je da u Dubrovniku postoji manjak medicinskog kadra, a najveći uzrok tome je nedostatak i visoka cijena smještajnih kapaciteta. Da bi se popunili timovi hitne medicine i osigurao kontinuitet u pružanju zdravstvene zaštite, doktori medicine dolaze na rad u zdravstvenu ustanovu s područja cijele Republike Hrvatske te Zavod za hitnu medicinu stoga ima neodgodivu potrebu za stanovima za smještaj gostujućeg kadra.

 

Iako nije formalni osnivač ove ustanove niti je institucionalno nadležan za javno zdravstvo, Grad Dubrovnik planski i u kontinuitetu brojnim donacijama pomaže zdravstveni sektor te je snažan partner Zavodu za hitnu medicinu, ali i Domu zdravlja, Općoj bolnici Dubrovnik kao i drugim ustanovama koje skrbe o zdravlju i sigurnosti građana, poput HGSS-a i Crvenog Križa.

 

Primarni interes Grada Dubrovnika jest svojim građanima osigurati najbolju moguću razinu zdravstvene usluge, a u mandatu ove gradske uprave stanovi su na korištenje ustupljeni Domu zdravlja (za smještaj pedijatrice) te dubrovačkoj Općoj bolnici.

lijevo
desno