EX-HOTEL STADION Počeli radovi na rekonstrukciji zgrade gradskog bazena

Radovi rekonstrukcije ex-hotela Stadion započeli su u ponedjeljak, 10. rujna, a prema ugovoru o izvođenju radova potpisanim početkom kolovoza s izvođačem, tvrtkom Texo Molior d.o.o., definirani rok završetka je 15 mjeseci od dana uvođenja u posao.

 

Investicijom vrijednom 18.3 milijuna kuna Grad Dubrovnik nastavlja započeti ciklus ulaganja u desetljećima zapostavljanu sportsku infrastrukturu, a posebnost je što ovom rekonstrukcijom Dubrovnik dobiva i prvi muzej vaterpola, koji će objediniti i sve sportske uspjehe našeg najtrofejnijeg kluba.

 

Rekonstrukcija zgrade gradskog bazena uključuje uređenje unutarnjih rubnih prostora objekta i vanjskih prostora unutar čestice. Unutarnji su sadržajno podijeljeni u dvije zone: prostori hostela, koji će se dovesti u visoki roh-bau, i prostori koji će se dovesti do potpune gotovosti, a koje će koristiti Grad Dubrovnik, odnosno Javna  ustanova Sportski objekti Dubrovnik. Tu će, uz polivalentne prostore, biti smješteni prostori Vaterpolo kluba Jug (uredski prostori, trofejna dvorana, klupski caffe) te prostori Javne ustanove, Plivačkog kluba Jug i udruga (uredski prostori, prostori za sastanke i ostale prateće prostorije). Budući hostel organiziran je u dva zasebna trakta s izdvojenim pristupima na istočnoj i zapadnoj strani. Imat će okvirno 44 sobe, s recepcijom i caffeom u prizemlju, u zapadnoj lameli. Ovaj prostor ponudit će se u koncesiju.

 

Uredit će se i okolni vanjski prostor - parterne površine uz istočne i zapadne ulaze u prizemlju građevine te jugozapadni ulaz u prizemlju, a sjeverni dio parcele koji se sada koristi kao parkiralište prenamijenit će se u pješački prostor - trg te urbano opremiti i hortikulturno urediti. Zajedno s budućom javnom garažom na prostoru iza OTP banke i zgrade DTS -a sa strane Ulice dr. Ante Starčevića, činit će novu, urbanu vizuru ovog dijela grada.

 

Kvalitetna sportska infrastruktura jedno je od šest strateških područja definiranih Strategijom razvoja sporta i sportske infrastrukture u Gradu Dubrovniku 2018.-2028., koju je Gradsko vijeće usvojilo na svojoj 19. sjednici te je osnovni preduvjet razvoju i popularizaciji sporta i sportskih disciplina za rekreativno i profesionalno bavljenje istima.

 

Podsjetimo, u kolovozu su započeli radovi na obnovi i uređenju judo dvorane u Mokošici i izgradnji novog nogometnog terena s umjetnom travom u Gospinom polju.

lijevo
desno