EU PROJEKT „GRAD ZA DJECU“ Za tri gradska vrtića nabavljen Montessori pribor vrijedan gotovo 200 tisuća kuna

Grad ZA djecu

 

 

 

U sklopu projekta  “Grad ZA djecu – poboljšanje usluga i uvjeta za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja na području grada Dubrovnika”, uz sportsku opremu i opremu za senzornu sobu,  nabavljena je i oprema za provođenje Montessori programa, a koju je financirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. 

 

Montessori pribor, didaktički materijali izrađeni od ekoloških materijala i obojeni prirodnim bojama,  ukupne vrijednosti od 188 tisuća kuna, nabavljen je za tri dječja vrtića: „Škatulica“, „Pčelica“ i „Palčica“. U Montessori sobama djeca uče kroz igru te im se razvija matematički i induktivni način razmišljanja koji im pomažu u daljnjem školovanju i životu.

 

Podsjetimo,  projekt  “Grad ZA djecu“ ukupne vrijednosti 14.080.986,10 kuna u potpunosti  je financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda kroz Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

 

Europskim sredstvima u sklopu navedenog projekta uvedena je usluga poslijepodnevne smjene, kao i rad subotom u određenim dječjim vrtićima, pružanje usluge u vrtiću na Lopudu i tijekom ljeta, zaposlili su se brojni odgojitelji, asistenti, djelatnici u tehničkom osoblju i u drugom stručnom kadru poput psihologa te se financiraju i brojne edukacije usmjerene ka jačanju stručnih kompetencija za kojim je stručna služba vrtića iskazala interes. Nabavljena je i oprema za uređenje igrališta u sklopu Dječjeg vrtića Pile u vrijednosti od 270 tisuća kuna, kao i informatička oprema za Dječji vrtić Pčelica u Novoj Mokošici – video nadzor, prijenosno računalo i projektor te 220 tisuća kuna vrijedna oprema za provođenje sportskog programa u dječjim vrtićima „Pile“, „Ciciban“ i „Palčica“. U dječjim  vrtićima „Pčelica“ i „Palčica“ opremljene su senzorne sobe ukupne vrijednosti 150 tisuća kuna, a s ciljem poboljšanja kvalitete života djece s poteškoćama u razvoju i edukacije njihovih obitelji.

 

 

Sadržaj publikacije isključiva je odgovornost Grada Dubrovnika.

 

 

lijevo
desno