Dubrovačka kolenda odjeknula Stradunom

Smotra kolendara, posljednja ovogodišnja radionica Foruma mladih, održala se u srijedu, 11. prosinca, u dvorani Visia. Tradicionalne kolende iz dubrovačkog kraja zapjevali su mališani iz Dječjeg zbora "Dubrovnik", Osnovne škole Antuna Masle iz Orašca, Radionice kolende i božićne pjesme Matice Hrvatske - ogranka Dubrovnik, Radionice "Radujte se narodi", koja djeluje u Lazaretima pri Dječjem zboru "Dubrovnik" te Renesansne glazbene radionice Doma Marina Držića.

 

Ovogodišnja smotra izvela se po novom konceptu. Naime, u izvedbama tradicionalnih kolendi iz dubrovačkog kraja sudjelovali su izvođači na pozornici, ali i drugi sudionici Smotre kolendara i nazočna publika. Program su vodile Paola Dražić Zekić i Sanja Dražić, a okupljene je u ime organizatora Foruma mladih pozdravio zamjenik pročelnika Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo, čestitavši djeci, roditeljima i profesorima na svemu što su napravili, posebice na održavanju baštine i tradicije, kao što je jedinstvena dubrovačka kolenda. Zahvalio je i Paoli Dražić Zekić i Sanji Dražić, što s puno ljubavi, entuzijazma i stručnosti vode forumske radionice. 

 

Osim u dvorani Visia, mali kolendari nastupili su i ispred Velike Onofrijeve fontane, otpjevavši Dubrovačku kolendu na radost okupljenih Dubrovčana i gostiju.

 

lijevo
desno