CLIA s gradonačelnikom Frankovićem na temu cruise turizma

Gradonačelnik Mato Franković održao je sastanak s predstavnicima CLIA-e putem video veze, na temu cruise turizma. Ovaj oblik turizma posebno je pogođen korona krizom te CLIA, kao krovna organizacija cruise kompanija, radi na pripremi mjera i protokola kako bi bili spremni u trenutku kada se cruise tržište ponovno otvori.

 

Kako su izvijestili gradonačelnika Frankovića, cruise kompanije na čelu s CLIA-om, u suradnji sa stručnjacima s područja zdravstva, novim će propisima definirati sve mjere i protokole na brodovima, od trenutka ukrcaja do iskrcaju putnika i posade kako bi se sigurnost boravka na cruiserima digla na najveću razinu. S mjerama će uskoro izaći u javnost, smatrajući kako će još do kraja ove godine cruise tržište pomalo zaživjeti.

 

Gradonačelnik Mato Franković izvijestio ih je o situaciji s Covid-19 na području Dubrovnika i Hrvatske te ujedno iznio kako je dubrovačka luka spremna, kao i u razdoblju do sada, primiti pomorce koji se nastoje vratiti u matične zemlje iz raznih krajeva svijeta. Poštujući, pritom, sve propisane protokole, uključujući i testiranje na koronavirus.

 

Isto tako, izvijestio je o pripremi Dubrovnika kao turističke destinacije za sve turiste, što uključuje i formiranje karantene za slučaj potrebe te je izrazio spremnost Dubrovnika da primi cruisere u trenutku kada se za to steknu svi uvjeti.

lijevo
desno