Započelo „ukopavanje“ nadzemne mreže električne energije na gradskom području

Kvaliteta života

Započeli su radovi na rekonstrukciji niskonaponske elektroenergetske mreže uklanjanjem preostalog dijela nadzemne mreže i postavljanje nove energetski učinkovite javne rasvjete na gradskom području, u suradnji DP Elektrojug i Grada Dubrovnika.

 

Preostali dio dotrajalih drvenih stupova javne rasvjete, koji su ujedno i stupovi za distribuciju električne energije, zamijenit će se podzemnim kabelskim instalacijama. Nakon polaganja instalacija, postavit će se kvalitetna nova javna rasvjeta, LED tehnologije, a pri samoj realizaciji ostvariti će se značajne uštede za troškove građevinskih radova.

 

U suradnji predstavnika Elektrojuga i Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i mjesnu samoupravu, određene su prioritetne ulice koje trenutno imaju najlošiju infrastrukturu, te se krenulo od Jakljanske ulice u Gružu. Radovi na uklanjanjuju drvenih stupova su u tijeku, nakon čega će uslijediti polaganje instalacije u duljini od oko 180 metara. Po završetku radova u ovoj gruškoj ulici, krenut će se s novim lokacijama po istom modelu, a cilj je što širi obuhvat nove mreže.

lijevo
desno