Veleposlanik Kraljevine Španjolske na prijemu kod gradonačelnika

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković i zamjenica Jelka Tepšić primili su Alonsa Dezcallara Mazarreda, veleposlanika Kraljevine Španjolske u Republici Hrvatskoj koji je listopadu 2018. stupio na dužnost.

 

Gradonačelnik Franković i zamjenica Tepšić, koja je ujedno i počasna konzulica Španjolske u Dubrovniku su istaknuli da veliki broj španjolskih turista dolazi u Dubrovnik, što je veleposlanik Mazarredo potvrdio naglasivši da je Dubrovnik kao grad vrlo popularan i prepoznat u Španjolskoj.

 

Veleposlanika Mazarrreda je zanimalo kako se grad suočava s velikim gužvama tijekom turističke sezone s obzirom da je vrlo dobro upoznat s problemom prekomjernog turizma, a tom prilikom su gradonačelnik Franković i zamjenica Tepšić istaknuli projekt „Respect the City“ putem kojeg gradska uprava želi očuvati baštinu te osigurati kvalitetan svakodnevni život građana i najbolje iskustva Dubrovnika posjetiteljima. Veleposlanik Merrado je izrazio želju za suradnjom na brojnim područjima, naročito na području turizma.  

lijevo
desno