Uređuje se sportsko i dječje igralište u Sustjepanu

U sklopu aktivnosti investicijskog održavanja dječjih i sportskih igrališta koje putem ugovornog izvođača, tvrtke Tehnogradnja d.o.o., provodi Upravni odjel za komunalne djelatnosti i mjesnu samoupravu Grada Dubrovnika započela je obnova sportskog terena i dječjeg igrališta u Sustjepanu.

 

Radovi obnove igrališta uključuju skidanje starog žičanog pletiva na ogradnoj konstrukciji, popravke i bojanje ograde, postavljanje novog žičanog pletiva i ojačanje mreže iza golova, betonsko ojačanje temeljnog zida ograde na sjeveroistočnom dijelu te bojanje zidova i tribina. Popravit će se i obojati sva sportska oprema (koševi i golovi) uz postavljanje novih mrežica, a na tribinama će se izraditi zaštitna ograda visine jednog metra.

 

Mještani Sustjepana također dobrovoljno sudjeluju u radovima i to košnjom zaraslog bilja i korova na sportskom terenu, a nakon završetka gore navedenih radova preko Upravnog odjela za izgradnju i upravljanje projektima asfaltirat će se čitavi teren.

 

Radovi obnove dječjeg igrališta uključuju popravak i učvršćivanje sprava, zamjenu letvica na ogradi igrališta, izradu betonskih temelja i postavljanje anti stres gumene podloge kod tobogana.

 

Investicija na sportskom terenu ukupno je vrijedna 130.218,38 kuna, a na dječjem igralištu 4.770,63 kuna, sve s PDV-om.

 

Nakon završetka radova u Sustjepanu započet će radovi obnove sportskog terena Zaton – Soline, a u tijeku je završetak radova i na dječjem igralištu Lopud. Nedavno su obavljeni manji popravci opreme na sportskim terenima OŠ Lapad te na dva igrališta u Novoj Mokošici, u Ulici Marina Kneževića i u Našem domu.

lijevo
desno