Uređeno dječje igralište na Lopudu

Za djecu na Lopudu uređeno je igralište koje je bilo dotrajalo i u lošem stanju. Nabavljene su nove sprave, sređene podloga i ograda. Radove je financirao Grad Dubrovnik kroz program redovnog održavanja sportskih terena i dječjih igrališta Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i mjesnu samoupravu.

 

Odrađeni su radovi tamponiranja podloge ispod koje je postavljen geotekstil te gumena antistress podloga u obuhvatu od oko 150 metara kvadratnih. Također su postavljeni novi betonski rubnjaci i šljunak te su izvedeni popravci na ogradi i ulaznim vratima igrališta. Uklonjene su dotrajale i slomljene sprave koje su nadomještene s pet novih sprava: opružna njihalica morski konjić, vrtuljak, tobogan, klackalica s oprugama, ljuljačka.

 

Investicija uređenja na dječjem terenu vrijedna je 100.000,00 kuna s PDV-om, dok nabava i ugradnja sprava iznosi 42.000,00 kuna s PDV-om.

 

Podsjetimo, u ovogodišnjem proračunu za održavanje dječjih i sportskih igrališta osiguran je iznos od 1,7 milijuna kuna, što je 40 posto više nego u 2018. godini. Dodatno, Upravni odjel za izgradnju i upravljanje projektima nosi 6,1 milijuna kuna za projekte investicijskog održavanja i izgradnje novih igrališta te drugih prostora za rekreaciju.
   

 

 

lijevo
desno