U novootvorenom Centru za mlade održano predavanje o razvoju ljudskih potencijala u radu s mladima

U prigodi Međunarodnog dana mladih 12. kolovoza otvoren je Centar za mlade Grada Dubrovnika, dok je već 13. kolovoza održano predavanje o razvoju ljudskih potencijala u radu s mladima.

Riječ je o projektu Europe Goes Local, trenutačno najvećem europskom projektu iz područja rada s mladima u kojemu kao jedna od 24 nacionalne agencije programa "Erasmus+" sudjeluje i Agencija za mobilnost i programe Europske unije. Glavni cilj projekta je podizanje kvalitete rada s mladima na lokalnoj razini i osnaživanje europskih vrijednosti u lokalnom radu s mladima.

Predavanje o projektu predstavnicima udruga članica Centra za mlade Dubrovnik održao je Hrvoje Novak, član nacionalne delegacije za projekt Europe Goes Local i službeni mentor Grada Dubrovnika za  provedbu projekta. Novak je ujedno i predsjednik Savjeta mladih Krapinsko-zagorske županije te je podijelio iskustva provedbe projekta u toj županiji.

Uz predstavnike udruga koje djeluju na platformi Centra za mlade, na predavanju i razmjeni iskustava i primjera dobre prakse sudjelovali su i zamjenik pročelnika Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Grada Dubrovnika Miho Katičić te Marko Grgurević viši savjetnik za skrb o djeci i mladima te razvoj civilnog društva spomenutog Upravnog odjela.

lijevo
desno