U novom dijelu Palčice uređeno osam vrtićkih skupina

Grad ZA djecu

Potpuno nova zgrada vrtića Palčica otvorila je 1. travnja vrata novim malim polaznicima, koji su sa svojim odgojiteljicama prostoru unijeli toplinu i radost. Vrtić prima osam odgojno-obrazovnih skupina, od kojih je pet grupa preselilo iz dječjeg vrtića koji je djelovao u Dvorima Lapad. Prozori su oslikani dječjim motivima, a grupe u potpunosti opremljene novim namještajem i igračkama. Time je realizirana prva značajna investicija u kapacitete predškolskog odgoja u posljednjem desetljeću, vrijedna 11.436.116,00 kuna s PDV-om i financirana iz proračuna Grada Dubrovnika, uz sufinanciranje sredstvima državnog proračuna. 

 

Postojećem vrtiću nadograđena su dva kata u nivou postojećeg prvog i drugog kata, dok je na prohodnom ravnom krovu igralište, a sveukupni kapacitet vrtića Palčica sada iznosi 322 djece u 20 odgojno-obrazovnih grupa. Radovi su trajali godinu dana, a prostor je svečano otvoren povodom ovogodišnje Feste svetog Vlaha, u prisustvu predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića, ministrice demografije, obitelji, mladih i socijalne politike Nade Murganić i drugih visokih uzvanika. 

 

Grad Dubrovnik nastavlja s politikom ulaganja u predškolsku infrastrukturu. U tijeku je ishođenje dozvole za dogradnju i nadogradnju Dječjeg vrtića Pčelica u Mokošici. Nakon rekonstrukcije, vrtić će sa sadašnjih osam grupa narasti na ukupno 15, i to devet vrtićkih i šest jasličkih grupa. Moći će primiti ukupno 247 djece, uz potpuno zadovoljene pedagoške standarde predškolskog odgoja.

lijevo
desno