U manje od godinu dana kastrirano ukupno 446 uličnih mačaka

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković primio je u ponedjeljak gospođu Ljubicu Kežić, predstavnicu volontera koji godinama skrbe o napuštenim mačkama na cijelom gradskom području.

 

Upravo na inicijativu gospođe Ljubice Kežić dogovoren je projekt kastracije uličnih mačaka, koji je otpočeo u srpnju 2018. godine, a kroz navedeni program do travnja 2019. kastrirano je ukupno 446 uličnih mačaka, od toga 306 ženki i 140 mužjaka, za što je ukupno utrošeno 152 tisuće kuna (bez PDV-a).

 

Obzirom da su sredstva osigurana za program u 2019. godini potrošena, gradonačelnik Franković odlučio je amandmanom na rebalans proračuna osigurati još dodatnih 100 tisuća kuna kako bi se navedeni projekt i dalje nastavio uspješno provoditi.

 

Kastracija i/ili sterilizacija mačaka provodi se prvenstveno radi kontrole i regulacije mačje populacije, posebno kada su u pitanju mačke koje nisu zbrinute i borave vani, ali i iz javno-zdravstvenih razloga.

 

Ovom prilikom razgovaralo se i  o projektu budućeg azila koji će osim smještaja za pse imati i kapacitete za mačke te je gradonačelnik izvijestio gospođu Kežić o dosadašnjim aktivnostima po pitanju izgradnje azila. 

 

lijevo
desno