U 2019. obnovljeno i uređeno 20 dječjih i sportskih igrališta

U sklopu programa investicijskog održavanja dječjih i sportskih igrališta Grad Dubrovnik je u 2019. godini temeljito obnovio i uredio 20 dječjih i sportskih igrališta te prostora za rekreaciju, ne računajući pritom manje popravke i radove održavanja koji se sustavno i po potrebi provode, a za tu namjenu iz ovogodišnjeg proračuna izdvojeno je 4.619.442,15 kuna.

 

Poslovi održavanja dječjih i sportskih igrališta raspoređeni su na dva gradska upravna odjela, s tim da Upravni odjel za komunalne djelatnosti i mjesnu samoupravu putem ugovornog održava postojeća igrališta i opremu na njima. Tijekom godine na poslove uređenja dječjih igrališta i sportskih terena taj je odjel izdvojio 1.816.015,30 kuna.

 

Provedeni su radovi cjelovite obnove sportskih terena na Gorici sv. Vlaha, na Nuncijati, u Sustjepanu (dječje i sportsko igralište). Rekonstruirana su i igrališta u predjelu Soline u Zatonu, u naselju Sedam smrtnih grijeha te na Lopudu. Od ostalih investicija ističu se radovi na dječjim igralištima Bogišićev park, kod Opskrbnog centra u Novoj Mokošici, uređenje igrališta kod vrtića u Mokošici kao i radovi na sportskim terenima na Gromači i na Pelinama. Na dječjim igralištima u Bogišićevom parku, u Parku Luja Šoletića i na Batali izrađeni su temelji te je postavljena zaštitna gumena podloga za sprave za osobe s invaliditetom.

 

Popravci sprava i druge opreme provedeni su na različitim gradskim dječjim igralištima i sportskim terenima poput onih u Trstenom, u parku u Pilama, u Solitudu, na više lokacija u Novoj Mokošici, na Batali, Gorici, Pločama, Gornjem Konalu i drugdje.

 

Upravi odjel za izgradnju i upravljanje projektima vodi opsežnije rekonstrukcije, a zaduženi su i za investicije u nova igrališta i sportske terene. Odjel je u 2019. godini ukupno raspolagao iznosom od 2,8 milijuna kuna, a najveća pojedinačna investicija bila je izgradnja kompleksa igrališta OŠ Ivana Gundulića u Gružu za koju je iz proračuna izdvojeno 1.150.163,00 kuna te rekonstrukcije dječjih igrališta na Gromači i u Kliševu s boćalištem, zajedno vrijedne 620 tisuća kuna. Ostatak sredstava UO za izgradnju i upravljanje projektima raspoređen je na radove uređenja podloga na igralištima u Sustjepanu, na SSG-u, u Mokošici (kod okretišta 1B), kod „Kissa“ i na dječjem igralištu u „Našem domu“ te na igralištu Sv. Mihajlo.

 

Za izgradnju novih i održavanje postojećih dječjih i sportskih igrališta u Proračunu za 2020. godinu osigurano je približno 6 milijuna kuna, a među novogradnjama ističe se sportsko-rekreacijski park na Babinom kuku. Uredit će se igrališta u Komolcu, u Novoj Mokošici, na Konalu, na Montovjerni (igralište i park), na Gorici i na Pločama te u Ljupču. U program obnove uključena su igralište Šumica, igralište OŠ Lapad te dva igrališta u Novoj Mokošici. Predviđena su sredstva i za program održavanja, a isti uključuje igrališta u Zatonu Velikom, na Osojniku i u Suđurđu te igralište OŠ Mokošica.

lijevo
desno