Suradnja Grada Dubrovnika i policije u GK Mokošica

Kvaliteta života

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković i načelnik Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević obišli su danas novouređene prostore Gradskog kotara Mokošica, na adresi Bartola Kašića 8. Nastavno na osnivanje Vijeća za prevenciju GK Mokošica, Grad je u prostorima ovog kotara omogućio i prostor za rad policijskog službenika koji će djelovati intenzivnije na području Mokošice.

 

Grad Dubrovnik uredio je i opremio namještajem dvije prostorije te postavio videonadzor objekta. U planu je i uređenje terase iznad prostora kotara, nakon čega će se postaviti nove dječje sprave za igru. Gradonačelnik Franković najavio je promjene u smjeru učinkovitije mjesne samouprave.

 

- Gradski kotar Mokošica donedavno je boravio u skloništu, gdje su naši sugrađani dolazili ukoliko su imali neka pitanja ili probleme. Sada imamo adekvatne prostore kako bi građani mogli doći i rješavati neposredno svoje probleme, što je i funkcija gradskih kotareva. Uskoro će svi tajnici gradskih kotareva i mjesnih odbora postati i komunalni redari tako da će imati mogućnost djelovati na terenu, utvrđivati nepravilnosti i izdavati sankcije. – istaknuo je ovom prilikom gradonačelnik Franković.

 

Cilj suradnje policije i gradske uprave je povećati prisutnost policije u najvećem prigradskom naselju, s ciljem bržeg uočavanja i rješavanja sigurnosnih i komunalnih problema tog područja.

 

- Prisutnost policije u Mokošici je iznimno važna, jer na ovom području živi oko 10 tisuća ljudi i to je pitanje reda, ali i sigurnosti. Radi se o svojevrsnoj simbiozi mjesne, gradske i policijske uprave. Vjerujem da ćemo slične modele napraviti i u drugim sredinama. – rekao je gradonačelnik Franković, istaknuvši kako ova gradska uprava izvrsno surađuje s PU dubrovačko-neretvanskom.

 

Gradonačelnik Franković podsjetio je i na projekt participativnog budžetiranja kojim će u budućnosti gradski kotari odlučivati o manjim komunalnim projektima, ukupne vrijednosti do milijun kuna po kotaru, dok će oni veći, kapitalni projekti i dalje ostati u nadležnosti gradskih tijela.

 

- U Mokošici je puno projekata pred nama, garaža, ceste Tamarići, nadogradnja škole, gradnja novog dječjeg vrtića s 15 grupa, uskoro nova pedijatrijska ambulanta. Razumijem da su naši građani nestrpljivi, ali svi ovi projekti će biti realizirani do kraja mandata ove gradske uprave. – zaključio je gradonačenik Franković.

 

 

lijevo
desno