Pokrenuta nabava za radove energetske obnove vrtića Izviđač i Ciciban

Grad ZA djecu
Kvaliteta života
EU fondovi

Grad Dubrovnik pokrenuo je 15. veljače postupak javne nabave za izvođenje radova energetske obnove dječjih vrtića "Izviđač" i "Ciciban". Procijenjena vrijednost nabave za vrtić "Izviđač" je 2.113.331,39 kuna bez PDV-a, dok za vrtić "Ciciban" ona iznosi 1.059.280,00 kuna bez PDV-a, a čak 75% investicije Grad Dubrovnik je osigurao iz bespovratnih sredstava EU fondova.

 

Radovi planirani na zgradi vrtića "Izviđač" obuhvatit će zamjenu vanjske stolarije na novoj i staroj zgradi vrtića, te dodatno toplinsko izoliranje vanjskih zidova i stropa nove zgrade vrtića. Postojeći toplovodni sustav grijanja zamijenit će se elektro kotlovima, te će se ugraditi novi sustav za grijanje i hlađenje pomoću dizalica topline, što će u konačnici rezultirati smanjenom potrošnjom energije i smanjenom emisijom ugljikovog dioksida.

 

U dječjem vrtiću "Ciciban" grijani prostor od  903,01 kvadratnih metara će se toplinski izolirati s unutarnje i s vanjske strane, a radovi će obuhvatiti i ugradnju nove PVC stolarije s dvostrukim izolacijskim staklom i zaštitom od sunčevog zračenja, ugradnju solarnih kolektora za pripremu tople vode i ostale potrebne radove predviđene projektom.

 

Dokumentacija za javnu nabavu dostupna je u Elektroničkom oglasniku javne nabave RH te na internetskoj stranici Grada. Krajnji rok za dostavu ponuda za vrtić "Izviđač" je 6. ožujka u 10 sati, a za vrtić "Ciciban" 7. ožujka u 10 sati, dok je za oba projekta predviđeni rok završetka radova  150 dana od uvođenja izabranog ponuđača u posao.

 

Podsjetimo, za sufinanciranje energetske obnove navedenih vrtića iz EU fondova ukupno je osigurano 3.124.992,85 kuna, odnosno 75 % od ukupno prihvatljivih troškova, koji iznose 4.163.097,87 kuna. Grad Dubrovnik je 1. rujna 2018. za energetsku obnovu zgrada dječjih vrtića „Izviđač“ i „Ciciban“ osigurao bespovratna sredstava Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja RH i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u iznosu od 1.040.665,61 kuna (Izviđač) i 527.169,73 kuna (Ciciban). U prosincu iste godine odlukom Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU za sufinanciranje ovih EU projekta odobrena su dodatna sredstva od ukupno 1.557.157,51 kuna.  Udio Grada Dubrovnika u projektima iznosi  736.917,39 kuna za „Izviđač“ i 290.609,79 kuna za „Ciciban“.

 

Planiranom investicijom znatno će se povećati energetska učinkovitost obje zgrade gradskih vrtića i smanjiti izdaci za utrošak energije, te podignuti kvaliteta infrastrukture predškolskog odgoja što je od iznimne važnosti za najmlađe građane Grada Dubrovnika koji kroz desetosatni odgojno-obrazovni program u ovim prostorima provode većinu dana.