Pobrežje, buduće mjesto stanovanja mladih

Grad ZA mlade obitelji
Razvijajući vlastite modele za pomoć mladim obiteljima za osiguravanje stambenog prostora i s ciljem proširenja zone stanovanja na prigradska područja, Grad Dubrovnik je u srpnju ove godine na lokaciji k.o. Petrovo selo osigurao vlasništvo nad zemljištem površine 75906 m2, a sve u svrhu realizacije dugoročnog plana poticajne stanogradnje na navedenom području.

 

Grad Dubrovnik će također pokrenuti Izmjene i dopune Prostornog plana uređenja Grada Dubrovnika i Generalnog urbanističkog plana Grada Dubrovnika koji će se za područje Pobrežja izrađivati na razini detaljnosti urbanističkog plana uređenja (UPU-a), a kako bi se ovaj projekt što brže realizirao.

Plan je da se na navedenom području dodjeljuje zemljište mladim obiteljima, koje prethodno udovoljavaju uvjetima za dobivanje kredita, s namjenom gradnje obiteljske kuće. Grad Dubrovnik bi dodijelio zemljište po povoljnoj cijeni, koje bi prethodno komunalno opremio - cestom, kanalizacijskom i vodovodnom mrežom te bi se mlade obitelji koje se odluče tu graditi kuće za stanovanje oslobodile plaćanja naknada prilikom izdavanja građevinske dozvole.

Podsjetimo, u sklopu drugog modela za stambeno zbrinjavanje mladih obitelji – ''Dubrovačke stanogradnje'', već je započela izgradnja 43 stana u Mokošici, dok je za izgradnju prvih 50 stanova u Solitudu prošlog tjedan raspisan natječaj za odabir izrađivača projektantskih usluga.

lijevo
desno