Paragvaj zainteresiran za suradnju s Gradom Dubrovnikom

Zamjenik gradonačelnika Željko Raguž i savjetnik gradonačelnika za more i priobalje Rikard Rossetti primili su danas u Uredu gradonačelnika delegaciju iz Ciudad del Este, drugog najvećeg grada u Paragvaju u Južnoj Americi. 
 

U posjet Gradu Dubrovniku stigao je rektor sveučilišta u Ciudad del Este „Universidad Nacional del Este“  Victor Britez Chamorro i voditelj odjela Međunarodnih odnosa sveučilišta Rolando Segovia, u pratnji američkog novinara Petera Tasea, te Sabahudina Hadžialića, samostalnog umjetnika i novinara koji koordinira posjet delegacije  u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

Zamjenik Raguž i savjetnik Rossetti zahvalili su delegaciji na posjeti, te su ih upoznali s najvažnijim odrednicama Grada Dubrovnika i gradskim programima i projektima. Predstavnici delegacije pohvalili su gostoljubivost i ljepotu Grada, te su izrazili zainteresiranost za suradnju na području kulture, gospodarstva, obrazovanja i turizma. Ovo je prvi korak od mnogih koje ćemo napraviti u vidu buduće zajedničke suradnje u područjima od zajedničkog interesa, istaknuo je rektor Britez Chamorro.

Poglavito je važno povezati mlade obrazovane ljude, istaknuto je i zbog toga bi optimalno bilo umrežiti ne samo gradove, nego i sveučilišta u oba grada. Usuglašeno je kako će predstavnici Paragvaja dostaviti Gradu Dubrovniku konkretne prijedloge suradnje s daljnjim smjernicama u razvoju budućih zajedničkih projekata.

lijevo
desno