Otvorena izložba "Rukama složeno" u okviru cjelogodišnje manifestacije Forum mladih (VIDEO)

Izložba "Rukama složeno" kao završnica druge radionice Foruma mladih za školsku godinu 2020/21, otvorena je 25. studenog u Centru za mlade Dubrovnik. U radionici je sudjelovalo tristotinjak učenika dubrovačkih osnovnih i srednjih škola, učeničkih domova te radionica gradske zajednice tehničke kulture.

 

Mladi su autori iskazali iznimnu maštovitost i kreativnost u raznim vidovima tehničke i likovne kulture, od crteža, modela, mozaika i instalacija do interaktivnih uradaka.

 

Organizator izložbe je Upravni odjel za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo, a partneri u organizaciji Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika i Centar za mlade Dubrovnik. Kustosica izložbe je akademska slikarica Lena Kramarić. U programu otvaranja sudjelovali su violončelisti Umjetničke Škole Luke Sorkočevića Iva Nodilo, Lovro Marković i Đive Čatić izvodeći djela J. F. Dotzauera i A. Vivaldija.

 

Zbog epidemioloških razloga nije bilo moguće organizirati otvaranje izložbe uz nazočnost autora i posjetitelja, već se izradio video zapis s otvaranja uz uvodno slovo pročelnika Dživa Brčića i kustosice Lene Kramarić.

 

 

Također je u izradi interaktivna mrežna stranica, na kojoj će biti dostupni radovi svih mladih autora uz kratke priče o motivima i nastanku pojedinih radova.

lijevo
desno