Otvoren X. bankarski i ekonomski forum

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković sudjelovao je danas na otvaranju X. bankarskog i ekonomskog foruma „Tvrtke i banke u europskom poslovnom okružju na primjeru Hrvatske i Rusije“, koji se do 1. listopada održava u hotelu Sheraton u Mlinima.
 


Na samom otvorenju Foruma, koji okuplja vodeće predstavnike ruskog bankarskog i investicijskog sektora, uz gradonačelnika Mata Frankovića pozdravnim govorima obratili su se predsjednik Asocijacije ruskih banaka Tosunjan Garegin Ashotović, predsjednik moskovske Asocijacije poduzetnika Podenok Andrej Evgenević, veleposlanik Ruske Ruske Federacije u Republici Hrvatskoj Azimov Anvar Sarvarović i potpredsjednica Hrvatske gospodarske komore za graditeljstvo, promet i veze Mirjana Čagalj.

Obraćajući se skupu gradonačelnik Franković osvrnuo na povijest Dubrovnika i recentne turističke rezultate kazavši kako je grad danas na svojevrsnoj prekretnici po pitanju upravljanja resursima i destinacijom u cjelini sa svrhom stvaranja nove kvalitete ukupne turističke ponude.

Poručio je da je Grad Dubrovnik „posve otvoren prema novim investicijama, posebno onima koje će doprinijeti najvećoj razini turističkog proizvoda i održivom gospodarskom razvoju u svakom pogledu, uz puno uvažavanje specifičnog duha ovog grada i njegovog baštinskog naslijeđa, na kojem danas i temelji svoj razvoj.“

„Ovakvi susresti gospodarstvenika, bankarskih i državnih institucija uz razmjenu iskustava pridonose usklađivanju procedura, prevladavanju birokratskih prepreka, ubrzanju procesa te stvaranju pozitivnog ozračja, privlačnog za ulaganja“, zaključio je gradonačelnik.

Organizatori Foruma na kojem će se razgovarati i o pitanjima financijskih i kreditnih mehanizama za razvoja malog i srednjeg poduzetništva te suradnji bankarskog sektora i državnih institucija pri kreiranju potpora za poduzetništvu su Udruženje ruskih banaka, Udruženje poduzetnika iz Moskve te Hrvatska gospodarska komora, uz podršku Veleposlanstva Ruske Federacije u Republici Hrvatskoj.

lijevo
desno