Održan drugi dio Zelene čistke Dubrovnik 2019.!

Upravi odjel za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša Grada Dubrovnika je osmu godinu zaredom organizirao Zelenu čistku 2019., u sklopu Svjetskog dana čišćenja - World CleanUp Day, koji se održao u 150 zemalja.

 

Nakon uspješno provedene akcije 21. rujna Zelena čistka je nastavljena 28. rujna 2019. godine na otoku Lokrumu. Akcija je započela u 8:30, a trajala je do 11:30 sati. U samoj akciju sudjelovali su djelatnici Javne ustanove Rezervat Lokrum, Ronilački klub Dubrovnik, djelatnici brodice čistaća mora EKO-C2 tvrtke CIAN d.o.o. iz Splita, članovi Udruge ljubitelji hrvatskih tradicija i prirodnih ljepota, Hrvatskog planinarskog društva Dubrovnik, udruge Dart, Crvenog križa Dubrovnik, Hrvatski branitelji Dubrovnika, Klub 65 te učenici i profesori Gimnazije Dubrovnik. Društvo distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida Dubrovačko-neretvanske županije za ovu akciju je darovalo vrećice za prikupljanje otpada.

 

Također, dijelio se je i promo materijal izrađen u sklopu projekta "“ReDu – provedba Programa izobrazno-informativnih aktivnosti o gospodarenju otpadom Grada Dubrovnika” , a kojeg je sufinancirala Europska unija iz Kohezijskog fonda kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. 

 

Čiščenje podmorja provedeno je u podmorju uvale Portoč, a volonteri su se rasporedili uz obalu čitavog otoka. U ovoj ekološkoj akciji sudjelovalo je 120 volontera, a prikupljeno je oko 400 kg mješanog komunalnog otpada, od čega je 1/3 izronjena s morskog dna.

 

Tvrtka Cian d.o.o. je osigurala ukrcaj i prijevoz prikupljenog otpada s otoka, dok su sigurnost i neomertano ronjenje tijekom održavanja akcije osigurali djelatnici Rezervata Lokrum u suradnji s Lučkom kapetanijom.

 

Upravi odjel za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša Grada Dubrovnika zahvaljuje svim sudionicima ove hvalevrijedne akcije.

lijevo
desno