Odbijene žalbe Lagune trade izjavljene protiv građevinskih dozvola za rekonstrukciju Lapadske obale i potvrđena ispravnost postupanja Grada

Gradonačelnik

Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Republike Hrvatske odbilo je obje žalbe trgovačkog društva Laguna trade d.o.o. te potvrdilo ispravnost izdanih građevinskih dozvola za rekonstrukciju i proširenje Lapadske obale.

 

Prvim rješenjem Ministarstva odbijena je žalba tvrtke Lagune trade za priznavanjem svojstva stranke u postupku izdavanja građevinske dozvole za rekonstrukciju Lapadske obale u III. i IV. fazi izgradnje, dok se drugim rješenjem odbija žalba istog društva izjavljena protiv same građevinske dozvole.

 

Ministarstvo je naime navedenim rješenjima utvrdilo da je Grad Dubrovnik ispravno postupio kada je odbacio žalbu navedenog trgovačkog društva kao žalbu izjavljenu od strane neovlaštene osobe. Pregledom dokumentacije u predmetu izdavanja građevinske dozvole i dokumentacije koju su žalitelji dostavili Gradu Dubrovniku kao prvostupanjskom tijelu nesporno proizlazi da društvo Laguna trade kao koncesionar nije vlasnik niti nositelj stvarnih prava na nekretninama za koje se izdaje građevinska dozvola ni nositelj drugih stvarnih prava na tim nekretninama te da isti stoga nema svojstvo stranke u predmetnom postupku izdavanja građevinske dozvole. Utvrđeno je da žalitelj tijekom postupka, a niti uz žalbu, nije dostavio dokaz na temelju kojeg bi dokazao suprotno.

 

Ovim rješenjima nadležnog ministarstva potvrđena je ispravnost izdanih akata građenja Grada Dubrovnika u projektu koji osigurava najveće ulaganje u prometnu infrastrukturu užeg centra grada u posljednjih pedeset godina.

 

Nakon što je odabrani izvođač radova uveden u posao slijede poslovi organizacije gradilišta te odmah potom i početak izvođenja radova na 70 milijuna vrijednoj kapitalnoj investiciji u potpunosti financiranom izvanproračunskim, europskim i nacionalnim sredstvima.