Odana počast svim braniteljima uoči Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja

Zamjenice gradonačelnika Grada Dubrovnika Jelka Tepšić i Orlanda Tokić, te gradski vijećnik Blaž Pezo povodom proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja koji se obilježava 5. kolovoza, zapalili su svijeće i položili vijence kod Spomen križa na groblju Boninovo.

 

Predstavnici Grada Dubrovnika tako su prigodno iskazali zahvalnost svim braniteljima, sudionicima i žrtvama vojno-redarstvene akcije „Oluja“ i Domovinskog rata.

 

Uoči obilježavanja ovog povijesnog događaja kojim se trajno osigurala sloboda hrvatskog naroda, kod Spomenika pobjedi na lokaciji Vjetreni mlin u Stupi u Dubrovačkom primorju, počast svim stradalim braniteljima odali su Predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica te gradski vijećnici Ivo Lučić i Mario Bekić.

Vijence su također položili i predstavnici Dubrovačko neretvanske županije, Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, kao i predstavnici brojnih braniteljskih udruga s područja Grada i Županije te udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

 

Sveta misa za Domovinu i sve poginule hrvatske branitelje i civile služit će se u Katedrali Velike Gospe u srijedu, 5. kolovoza s početkom u 20 sati. 

lijevo
desno