Obnovljeni društveni domovi na Gromači, u Ljupču i Mravinjcu

Nakon što je krajem listopada prošle godine obnovljena zgrada društvenog doma na Osojniku, završeni su radovi uređenja društvenih domova na Gromači, u Ljupču i Mravinjcu kojima je koordinirao Upravni odjel za izgradnju i upravljanje projektima Grada Dubrovnika.

 

Na zgradi društvenog doma na Gromači izvršeni su popravci ravnog krova s hidroizolacijom. Na pristupnom stubištu ugrađena je ograda i PVC klizne stijene, a sve unutarnje plohe objekta uključujući zidove, stropove i grede su uređene i obojane. Izvođač radova je tvrtka Performer j.d.o.o., nadzor je proveo Graf d.o.o., dok je investicija vrijedna 313.062,50 s PDV-om.

 

U mjestu Ljubač je također izvedena hidroizolacija krova zgrade mjesnog odbora. U ulaznom i stubišnom dijelu objekta ugrađena je keramika te su izvedene dodatne elektroinstalacije potrebne za uporabu objekta (utičnice, rasvjetna tijela, novi elektro ormarić). Izvršeni su iskopi i ugradnja bio jame uz potrebne prateće instalaterske radove. Uređen je sanitarni čvor objekta. Radove u Ljupču vrijedne 122.825,00 kuna izveo je obrt Urljević iskopi, a tvrtka Deltagrad d.o.o. bila je zadužena za nadzor. Paralelno s ovim radovima u tijeku je i uređenje sportskog igrališta smještenog uz ovaj objekt.

 

Na društvenom domu u Mravinjcu obnovljeno je pročelje objekta. Izvršena je zamjena svih otvora novim PVC prozorima te su uređene unutarnje plohe središnje društvene prostorije u objektu. Radove su izveli građevinski obrt Art Lučić i obrt „Prijevor“ - ugradnja stolarije, s nadzorom Deltagrad d.o.o., dok je ova investicija vrijedna 169.715,00 kuna.

 

Ukupno ulaganje u društvene sadržaje u Gornjim selima tako prelazi 600 tisuća kuna, a značajno je jer se osim rada mjesnih odbora stvaraju adekvatni uvjeti za kvalitetno provođenje slobodnog vremena, rad kulturno-umjetničkih društava i druge oblike društvenog angažmana stanovnika ovog područja.

lijevo
desno