Obilježen prvi dan škole – u Gradu Dubrovniku 117 učenika više nego prošle godine

Grad ZA djecu
Grad ZA učenike i studente

Gradonačelnik Mato Franković, zamjenica gradonačelnika Orlanda Tokić i njihovi suradnici posjetili su dubrovačke osnovne škole povodom početka nove školske godine i u ime Grada Dubrovnika pozdravili prvašiće i njihove roditelje poželjevši im sretan početak ovog novog važnog razdoblja u formalnom obrazovanju.

 

Učenike, roditelje, učiteljice i ostale djelatnike OŠ Ivana Gundulića i OŠ Lapad pozdravili su gradonačelnik Mato Franković i pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Dživo Brčić. U svom obraćanju u OŠ Lapad, gradonačelnik Franković zahvalio se roditeljima na razumijevanju tijekom trajanja radova na zgradi škole i najavio bolje uvjete od sljedeće školske godine kada će se otvoriti potpuno nova škola Montovjerna.

 

-  Grad Dubrovnik je u posljednjih godinu dana u svoje osnovne škole uložio preko 100 milijuna kuna, što uistinu znači podizanje osnovnoškolskog standarda. Naravno da nije sve u zidovima i lijepim prostorima, najviše toga je na učiteljicama i učiteljima i zato vjerujem da ćete izvanredno implementirati ovogodišnji program Škola za život i dodatno unaprijediti rad u odnosu na prošle godine. – rekao je gradonačelnik Franković, a posebno se obratio i prvašićima istaknuvši da će prvi susret s učiteljicama i razredom pamtiti cijeli život.

 

I u OŠ Ivan Gundulić, gradonačelnik Franković naglasio je važnost ulaganja u obrazovnu infrastrukturu.

 

- Samo u ovoj godini u grušku školu ulažemo 11 milijuna kuna, nakon čega će ovaj prostor biti još kvalitetnije i ljepše mjesto za učenje i druženje. Imamo sluha za naše osnovne škole i dalje ćemo brinuti o njima jer na mladima svijet ostaje i zato za njih treba napraviti najbolje uvjete za školovanje. – naglasio je gradonačelnik nakon čega je, već tradicionalno, u dvorištu škole s učenicima zasadio stablo.

 

Početak novih školskih obveza prigodno je obilježen i u OŠ Antuna Masle u Orašcu i OŠ Marina Getaldića – Centar, u nazočnosti zamjenice gradonačelnika Orlande Tokić. Pročelnica UO za europske fondove, regionalnu i međunarodnu suradnju Zrinka Raguž i zamjenik pročelnika Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Miho Katičić sudjelovali su u prigodnoj svečanosti u OŠ Marin Držić, dok je zamjenik pročelnika pozdravio i nove učenike Osnovne škole Mokošica, zajedno s državnom tajnicom u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Sanjom Puticom.

 

U šest osnovnih škola kojima je osnivač Grad Dubrovnik nastavu će pohađati ukupno 3600 učenica i učenika, što je čak 117 učenika više nego prošle školske godine. U školske klupe prvi put je sjelo 471 učenika, također više nego lani kada je u školu krenulo 445 prvašića.

 

lijevo
desno