O cruise turizmu u Lisabonu

Poštujmo grad

Zamjenica dubrovačkog gradonačelnika Jelka Tepšić sudjelovala je na panelu na temu ''Učiniti cruise turizam dobrodošlim: Kako pronaći ravnotežu između ekonomskog učinka cruise turizma i održivosti destinacije'', u sklopu Seatrade Cruise Med sajma koji se 19. i 20. rujna održava u Lisabonu.

 

Zamjenica je govorila o mjerama na kojima Grad radi u cilju uspostave ravnoteže i održivosti u destinaciji, kako bi se optimizirao odnos turizma i života u Gradu, ističući kako se naglasak stavlja na zadovoljne građane, što će rezultirati i zadovoljnim gostima. U ovom se smislu Dubrovnik pokazao kao primjer ostalim cruise destinacijama, osobito zbog inicijative koja je prva od Grada krenula prema cruise kompanijama. Istaknuto je i kako su zajednički napori u cilju postizanja bolje organiziranosti na terenu pomogli i imageu cruise kompanija zbog njihove spremnosti na suradnju.

Strategija turizma za Grad Dubrovnik, koja je nedavno usvojena, potom projekt ''Respect the City'' i brojne mjere koje su već provedene kao i one koje se planiraju u narednom razdoblju , neki su od naglasaka u izlaganju zamjenice Tepšić na ovom panelu.

Sve poželjne cruise destinacije na Mediteranu i šire, susreću se trenutačno s istim izazovima, a brojni pozivi Gradu za sudjelovanje na ovakvim konferencijama pokazuju da je Dubrovnik u odnosu na ostale napravio iskorak u upravljanju destinacijom.

lijevo
desno