Novouređenoj Ulici kardinala Stepinca uporabna dozvola

Ishođenjem uporabne dozvole za projekt izgradnje kolektora oborinske odvodnje i cjelovitog uređenja Ulice kardinala Stepinca u cijelosti je okončana ova značajna investicija kojom se rješava problem oborinske odvodnje dijela Lapada, dok je jedna od prethodno najzapuštenijih ulica na užem gradskom području dobila i posve novo ruho.

 

Sedmomjesečni radovi su uz izgradnju kolektora oborinske odvodnje obuhvatili još rekonstrukciju javne rasvjete, uređenje kolnika i nogostupa te u suradnji s Vodovodom Dubrovnik izmjenu dijela vodoopskrbnog cjevovoda. Novi sustav odvodnje spojen je na postojeći oborinski kolektor koji od Pošte Lapad prolazi kroz Šetalište kralja Zvonimira. Zahvaljujući suradnji Grada Dubrovnika i HEP-a izmijenjen je dio nadzemnih instalacija koje su položene u trasu ceste, dok je Hrvatskim Telekom kroz ovu investiciju u potpunosti obnovio svoju mrežu.

 

Radove u Ulici kardinala Stepinca izvodila je tvrtka Strabag. Ukupna vrijednost svih radvoa iznosi 9.138.027,33 kuna s PDV-om, od čega na sudjelovanje Vodovoda Dubrovnik u investiciji otpada 2.669.937,50 kuna s PDV-om.

 

Među planiranim investicijama Grada Dubrovnika u sustav oborinske odvodnje ističu se dva projekta koja su predana na ishođenje građevinske dozvole. Radi se o izgradnji sustava u Gružu, u Ulici Andrije Hebranga od spoja s Kunskom ulicom do kružnog toka i ispusta u gruški akvatorij te o sustavu na Montovjerni, u Ulici Marka Marojice, na potezu od novog parkirališta dječjeg vrtića Palčica do Batale i ispusta u more.

lijevo
desno