NIKA I MEDA PUCIĆA Raspisana javna nabava za uređenje omiljene šetnice

Kvaliteta života

Grad Dubrovnik pokrenuo je otvoreni postupak javne nabave za izvođenje radova na sveobuhvatnom uređenju i sanaciji Šetališta Nika i Meda Pucića.

 

Planirana je sanacija šetališta s ciljem sigurnog kretanja pješaka te omogućavanja pristupa i korištenja šetališta osobama s teškoćama u kretanju, a smisao zahvata je zadržati i naglasiti sve postojeće kvalitete predmetnog prostora te omogućiti kvalitetnije korištenje.

 

U sklopu zahvata planira se sanacija južnog podzida i uređenje partera, postavljanje novih rasvjetnih tijela javne rasvjete uređenje hidrantske mreže s podzemnim hidrantima, uređenje kupališta te uklanjanje stare i postavljanje nove, karakteristične i tipizirane urbane opreme poput klupa. Sigurnosna ograda će se postaviti na svim otvorenim južnim dijelovima šetnice u dužini od cca 750 metara.

 

Najvažnije, šetnica će se na pojedinim dijelovima gdje je to moguće proširiti bez da se zadire u pomorsko dobro i u postojeća kupališta, koja će se u potpunosti sačuvati.

 

Podsjetimo, krajem prošle godine provedena je izgradnja nedostajućeg kamenog podzida u ukupnoj dužini od 100 metara kao i nedostajuće ograde u dužini od oko 130 metara. Planiranim radovima II. faze građanima omiljeni lapadski lungo mare bit će adekvatno uređen. Nakon provedenog postupka javne nabave, odabira izvođača i sklapanja  ugovora  s radovima se planira započeti početkom iduće godine. 

 

Procijenjena vrijednost nabave je 3.500.000,00 kuna + PDV, a krajnji rok za dostavu ponude je 4. prosinca 2019. do 10:00 sati.