Napreduje rekonstrukcija zgrade gradskog bazena

U poslovnom centru grada nešto više od mjesec dana traju radovi rušenja koji prethode rekonstrukciji bivšeg hotela Stadion, a zgradu gradskog bazena danas su obišli gradonačelnik Mato Franković sa suradnicima i predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica,  kako bi se osobno uvjerili u tijek izvedbe planiranog projekta. Obilasku radova nazočili su i predstavnici izvođača radova te Juga Adriatic osiguranja.

 

Predstavnik izvođača, tvrtke Texo Molior d.o.o., izvijestio je gradonačelnika Frankovića kako je u tijeku uklanjanje neadekvatnih pregradnji zgrade koje će potrajati još desetak dana, uz zadržavanje postojećeg konstruktivnog sustava građevine. Oblikovnim zahvatima na pročeljima zadržat će se i naglasiti izvorni karakter i kvaliteta građevine uz poboljšanje fizike zgrade i zaštite od sunca. Prema ugovoru o izvođenju radova, definirani rok završetka je 15 mjeseci od dana uvođenja u posao.

 

- Danas smo imali priliku obići jedno od gradilišta, kao što vidite 2019. je godina ulaganja u sportsku infrastrukturu, uskoro će ova građevina postati ugledna, neće više biti neugledna kao do prije par mjeseci. Očekujemo da će radovi biti gotovi u svibnju 2020. godine, a onda slijedi unutarnje uređenje. Očekujem da bi se kompleks mogao otvoriti za svetoga Vlaha 2021. godine. – rekao  je gradonačelnik Franković.

 

Investicijom vrijednom 18.3 milijuna kuna Grad Dubrovnik nastavlja započeti ciklus ulaganja u desetljećima zapostavljanu sportsku infrastrukturu, a posebnost je što ovom rekonstrukcijom Dubrovnik dobiva i prvi muzej vaterpola, koji će objediniti i sve sportske uspjehe našeg najtrofejnijeg kluba.

 

Rekonstrukcija zgrade gradskog bazena uključuje uređenje unutarnjih rubnih prostora objekta i vanjskih prostora unutar čestice. Unutarnji su sadržajno podijeljeni u dvije zone: prostori hostela, koji će se dovesti u visoki roh-bau, i prostori koji će se dovesti do potpune gotovosti, a koje će koristiti Grad Dubrovnik, odnosno Javna  ustanova Sportski objekti Dubrovnik. Tu će, uz polivalentne prostore, biti smješteni prostori Vaterpolo kluba Jug (uredski prostori, trofejna dvorana, klupski caffe) te prostori Javne ustanove, Plivačkog kluba Jug i udruga (uredski prostori, prostori za sastanke i ostale prateće prostorije). Budući hostel organiziran je u dva zasebna trakta s izdvojenim pristupima na istočnoj i zapadnoj strani. Imat će okvirno 44 sobe, s recepcijom i caffeom u prizemlju, u zapadnoj lameli. Ovaj prostor ponudit će se u koncesiju.

 

Uredit će se i okolni vanjski prostor - parterne površine uz istočne i zapadne ulaze u prizemlju građevine te jugozapadni ulaz u prizemlju, a sjeverni dio parcele koji se sada koristi kao parkiralište prenamijenit će se u pješački prostor - trg te urbano opremiti i hortikulturno urediti. Zajedno s budućom javnom garažom na prostoru iza OTP banke i zgrade DTS-a sa strane Ulice dr. Ante Starčevića, činit će novu, urbanu vizuru ovog dijela grada.

lijevo
desno