Najmlađi kroz slikovnice uče o zbrinjavanju otpada

 

 

 

 

 

 

Gradonačelnik Mato Franković podijelio je djeci Dječjeg vrtića Pile slikovnice i bojanke pod nazivom "I ja brinem za svoj Grad", koje je Grad Dubrovnik izradio u sklopu projekta “ReDu - provedba Programa izobrazno-informativnih aktivnosti o gospodarenju otpadom Grada Dubrovnika”.

 

Na ovaj je način i najmlađim sugrađanima približena tematika recikliranja i odvajanja otpada, a posebnost je i ta što je slikovnicu pisana dubrovačkim dijalektom.

 

''Sve uvijek kreće od najmlađe dobi i na taj način treba raditi, učiti ih kako u budućnosti gospodariti otpadom i biti mudriji u očuvanju okoliša. Krećemo od obrazovanja u vrtićkoj dobi, pa onda i onih malo starijih '', rekao je gradonačelnik Mato Franković ovom prigodom.

 

Ova, kao i ostalih niz aktivnosti, provodi se kroz EU projekt ReDu, koji uključuje program izobrazno-informativnih aktivnosti o gospodarenju otpadom. Prijavio ga je Upravni odjel za europske fondove, regionalnu i međunarodnu suradnju.

 

''Projekt je vrijedan je 1,4  milijuna kuna, od čega je više od milijun kuna bespovratnih sredstava. Kako je jedna od aktivnosti i educiranje najmlađih u vrtićima o tome kako pravilno gospodariti otpadom odlučili smo da je najbolji način to učiniti izradom slikovnice i bojanke. One će biti podijeljene djeci u dubrovačkim vrtićima'', pojasnila je pročelnica Zrinka Raguž.

 

Sadržaj publikacije isključiva je odgovornost Grada Dubrovnika.

 

 

 

lijevo
desno