Još dva ugostiteljska objekta bez javne površine

Zbog nepoštivanja odredbi ugovora s Gradom Dubrovnikom, gradonačelnik Mato Franković na sedam je dana otkazao ugovore za najam javne površine za ugostiteljske objekte "Nishta" na Prijekomu i ugostiteljski objekt  "Katie O Connors" u Dropčevoj ulici.

 

Djelatnici Odsjeka za komunalno redarstvo u redovitom obilasku 5. lipnja utvrdili su da je tvrtka Živa plaža d.o.o. postavila stolove i stolice izvan gabarita zakupljene javne površine. Umjesto 10,00 m2 izmjerena javna površina iznosila je 12,43 m2 te su zauzimanjem javne površine veće od ugovorene prekršene odredbe Odluke o komunalnom redu Grada Dubrovnika i zaključenog ugovora o zakupu javne površine.

 

Isto tako utvrdili su da je tvrtka Zox box j.d.o.o. postavila reklamu ispred ulaza u caffe bar „Irish Pub Katie o Connors“, u svrhu reklamiranja svog ugostiteljskog objekta, bez rješenja nadležnog upravnog odjela Grada Dubrovnika, čime su prekršene odredbe Odluke o reklamiranju na području Grada Dubrovnika i zaključenog ugovora o zakupu javne površine.

 

Ovim ugostiteljskim objektima izdani su obvezni prekršajni nalozi te će morati ukloniti stolove s javne površine, a nakon isteka roka od sedam dana i otklanjanja okolnosti koje su dovele do otkaza ugovora, zakupnici mogu zatražiti ponovno zaključenje ugovora.