Ishođena dokumentacija za Ilijinu glavicu, nema više prepreka za uporabnu dozvolu

Radovi na rekonstrukciji raskrižja Ilijina glavica, započeti 2012.godine, izvodili su se bez dozvole za gradnju te je poznato kako do današnjeg dana lift u pothodniku nije stavljen u funkciju, i to zbog činjenice da zbog nedostatka dokumentacije uporabna dozvola nije niti mogla biti ishođena.

 

Ova gradska uprava odlučila se prihvatiti rješavanja i te problematike te su otklonjene sve zapreke u ishođenju dokumentacije. Nakon osam godina izdane su potvrde glavnog projekta za rekonstrukciju Ulice Pera Bakića, križanja Ilijina glavica, dijela Ulice Vladimira Nazora i dijela Zagrebačke ulice obuhvata u kojem je i pothodnik s liftom na Ilijinoj glavici.

 

Ovim su se stekli uvjeti za podnošenje zahtjeva za uporabnu dozvolu za pothodnik s liftom čime bi se konačno omogućilo i njegovo puštanje u uporabu i to u vrlo skorom razdoblju.

 

Ishođenjem uporabne dozvole konačno će se stječi uvjeti za korištenje lifta čime će se omogućiti sigurniji prolazak raskrižjem majkama s dječjim kolicima, osobama s invaliditetom i svim sugrađanima smanjene pokretljivosti.

 

lijevo
desno