Gradonačelnik zahvalio svim službama na odlično odrađenom poslu za vrijeme summita Kina + 16

Ovim putem se želim zahvaliti svim djelatnicima komunalnih i drugih gradskih službi, policiji, svima koji su na bilo koji način bili uključeni u pripremu i organizaciju summit-a Kina + 16. Obzirom na veliki broj štićenih osoba i privremene blokade u prometu, hvala građanima na strpljenju i razumijevanju. Posljednja tri dana bili smo na vrhu svjetske politike, a naš grad smo prikazali kakav uistinu i jest- najljepši na svijetu. Hvala svima! – gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković zahvalio je svima koji su bili angažirani oko summita, koji se od 10. do 12. travnja održao u Dubrovniku.

 

Gradonačelnik je 12. travnja sudjelovao na otvorenju gospodarskog foruma u sklopu ovog sastanka na vrhu, održanog u hotelu Rixos Libertas, nakon čega je uslijedilo i otvorenje summita Kina + 16 u hotelu Dubrovnika Palace.

 

Dubrovnik je tako, uz Zagreb, bio sudomaćin najvećeg diplomatskog događaja u Republici Hrvatskoj od osamostaljenja, čime je još jednom priznat međunarodni ugled Dubrovnika, a ljepote našeg Grada i njegove vizure puna tri dana bile su jedna od najvažnijih međunarodnih vijesti.

 

Gradonačelnik Mato Franković ispratio je u petak poslijepodne kineskog premijera Li Keqianga u prigodi službenog odlaska iz Zračne luke Dubrovnik.

 

Hrvatski premijer Andrej Plenković, nakon četverodnevnog boravka kineske delegacije u Hrvatskoj, izrazio je uvjerenje da se radi o prekretničkom događaju, plodonosnom i korisnom, u odnosima dviju zemalja. Dubrovnik nije slučajno odabran kao mjesto hrvatskog domaćinstva. Ovaj je grad povijesno značjno mjesto trgovine, a Plenković nije zaboravio spomenuti Marka Pola, rođenog Korčulanina, najpoznatijeg Europljanina na Putu svile. Tijekom ovog summita, Hrvatska je s Kinom potpisala desetak sporazuma, a pored toga i još brojne unutar privatnog sektora te je spomenuo buduću suradnju u lučkoj i željezničkoj infrastrukturi.

lijevo
desno