Gradonačelnik primio dobitnicu priznanja Ponos Hrvatske

Mlada Dubrovkinja, 23-godišnja Tereza Buconić, koja je kao članica grupe ‘Čarolija darivanja’ skupljala poklone za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi zbrinute u domovima te za osobe treće životne dobi smještene u domove za starije, ovogodišnja je dobitnica priznanja Ponos Hrvatske. Tim ju je povodom primio dubrovački gradonačelnik Mato Franković.

 

Gradonačelnik je uputio čestitke i zahvalu za njezin trud i rad, tim više što za svoje humanitarno djelovanje nalazi vremena ujedno studirajući na dva fakulteta.

 

Tereza je rekla kako je ponosna zbog ukazanog priznanja i kako je pomaganje drugima sasvim normalan dio njezinog života još od djetinjstva.

 

Zajedno s članicama grupe ‘Čarolija darivanja’ mjesečno sakupi i podijeli 500-tinjak darova. Osim što sudjeluje u brojnim humanitarnim akcijama Tereza Buconić uz to je i dobrovoljni darivatelj krvi, a u Zagrebu je volonterka u salezijanskoj župi na Knežiji. Studira na dva zagrebačka fakulteta, Fakultetu političkih znanosti – smjer javne politike, menadžment i razvoj te na Pravnom fakultetu, studijskom centru socijalnog rada. Dobitnica je Dekanove nagrade za najbolji uspjeh na Fakultetu političkih znanosti.

 

Ovogodišnja priznanja ‘Ponos Hrvatske’ dodijeljena su u Zagrebu, 14. godinu zaredom, a riječ je o priznanju onima koji su svojim djelima pokazali iznimnu ljudskost, inspirirali druge ili učinili nešto zbog čega su primjer drugima.

lijevo
desno