Gradonačelnik Franković primio veleposlanicu Kraljevine Švedske

Gradonačelnik

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković primio je danas u nastupni posjet, veleposlanicu Kraljevine Švedske u Republici Hrvatskoj Dianu Madunić. Veleposlanica Madunić upoznala je gradonačelnika Frankovića s uspješnim radom velikih švedskih tvrtki koje posluju u Hrvatskoj. Trenutačno ih je 50-ak na hrvatskom tržištu, a naglasila je i da se državna agencija Business Sweden raspitivala za investicije u našoj zemlji. Rekla je da Šveđani vrlo rado dolaze u Hrvatsku, što pokazuje i podatak da je prošle godine više od 330 tisuća švedskih turista posjetilo Hrvatsku, a najpoželjnije destinacije su im Split i Dubrovnik. Gradonačelnik Franković je rekao da Dubrovnik ima pozitivno iskustvo sa švedskim turistima te da su oni izvrsni gosti.

 

Veleposlanica Madunić svrnula se na film "Od Feste do Feste" koji prikazuje najvažnije projekte koje je aktualna gradska uprava pokrenula ili provela u 365 dana od posljednje Feste sv. Vlaha, istaknuvši da odrađeni posao djeluje vrlo impresivno. Gradonačelnik Franković je kazao kako je glavni cilj u četiri godine mandata postići vidljive rezultate i da je za to potrebna upornost i ustrajnost.

 

Veleposlanica Madunić napomenula je da su političke veze između Hrvatske i Švedske jako dobre ali da imaju za cilj još više ih ojačati, u svjetlu budućeg predsjedanja Hrvatske Europskom Unijom na šest mjeseci iduće godine.

 

S gradonačelnikom Frankovićem veleposlanicu su dočekale i zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić te pročelnica Ureda gradonačelnika Marijeta Hladilo, dok je veleposlanica Madunić stigla u pratnji Tončija Peovića, počasnog konzula Kraljevine Švedske u Dubrovniku.

 

Gradonačelnik Franković i veleposlanica Madunić večeras će sudjelovati na otvorenju izložbe „Tate iz Hrvatske i švedske“ u Luži s početkom u 18 sati. Izložba je projekt Švedskog Insituta i švedskog fotografa Johan Bävmana i postavljena je do sada u brojnim zemljama diljem svijeta.       

lijevo
desno