“Grad ZA djecu” – nastavlja se nabava vrijedne vrtićke opreme i namještaja

Grad ZA djecu

 

 

 

 

 

 

U sklopu projekta „Grad ZA djecu-poboljšanje usluga i uvjeta za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja na području grada Dubrovnika“ nabavljena je nova oprema i namještaj za dječje vrtiće u vrijednosti od 214.881,25 kuna.

 

Dimenzijama i funkcionalnosti prilagođeni najmlađima, oprema i namještaj rasporedit će se dječjim vrtićima kojima je osnivač Grad Dubrovnik. Između ostalog, naručene su stolice i stolovi, kuhinje za igru, dječje garniture i sofe, kućice za igru, dječje vatrogasno vozilo, kao i ormari za igračke. Kao dodatni poticaj za povećanje fizičke aktivnosti, koja je preduvjet za zdravi razvoj u ranjivoj dobi, nabavljeni su i plastični tobogan, sobni bicikl, steper, pokretna traka za trčanje, ljestve za igru na otvorenome, metalni trapez, staze te penjalica s toboganima. Jedna od novosti je i prava dječja kuhinja prilagođenih dimenzija, kao i namještaj za ured psihologa zaposlenog u sklopu provođenja projekta, čija je plaća također financirana europskim sredstvima.

 

U prethodnom razdoblju već je nabavljena oprema za uređenje igrališta DV Pile i Pčelica te oprema za provođenje Montessori programa, oprema za provođenje sportskog programa te senzorne sobe. Nabavljeno je i dostavno vozilo, informatička oprema - video nadzor, 16 prijenosnih računala, projektor, kao i stručna literatura te slikovnice za djecu.

 

U sklopu projekta uvedena je usluga poslijepodnevne smjene, kao i rad subotom u određenim dječjim vrtićima, pružanje usluge u vrtiću na Lopudu i tijekom ljeta, zaposlili su se brojni odgojitelji, asistenti, djelatnici u tehničkom osoblju i u drugom stručnom kadru poput edukacijskog rehabilitatora, a financiraju se i brojne edukacije za kojim je stručna služba vrtića iskazala interes.

 

Podsjetimo, projekt „Grad ZA djecu - poboljšanje usluga i uvjeta za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja na području grada Dubrovnika“ ukupne vrijednosti 14.080.986,10 kuna u potpunosti  je financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda kroz Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

 

lijevo
desno