Dubrovački vatrogasci spremni za novu protupožarnu sezonu

Gradonačelnik

Gradonačelnik Mato Franković, ujedno i predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Dubrovnika, presjedao je 10. sjednicom Predsjedništva VZGD-a, koja je održana danas u prostorijama JVP Dubrovački vatrogasci.

 

Predsjedništvo je, između ostalog, raspravljalo o provedbi financijskog plana za 2021. godinu te o pripremama za novu protupožarnu sezonu. U tom pogledu zaključeno je da će se u svibnju, mjesecu zaštite od požara, provesti vatrogasna vježba na otoku Koločepu u koju će biti uključena i služba vatrogasnog broda.

 

Na sjednici su definirane i pojedinosti oko košnje javnih površina. S poslovima košnje započet će se 3. svibnja, a provodit će ih vatrogasna društva u suradnji s gradskim kotarima i mjesnim odborima.

 

Gradonačelnik Franković u funkciji predsjednika VZ-a iskazao je zadovoljstvo financijskim i operativnim stanjem u Vatrogasnoj zajednici.

 

Podsjetimo, unatoč korona krizi koja se nepovoljno odrazila i na financijske tokove Grada Dubrovnika, sredstva namijenjena Vatrogasnoj zajednici ostala su nepromijenjena. U mandatu ove gradske uprave znatna sredstva uložena su osnaživanje žurnih službi s posebnim naglaskom na vatrogastvo. Novi kolektivni ugovor dubrovačkim vatrogascima jamči veća primanja te bolje uvjete rada, a realizirani su i kapitalni projekti poput novog vatrogasnog doma na Osojniku ili izgradnje i nabavke broda „Orlando“, prvog takvog u povijesti.

lijevo
desno