Dodijeljene nagrade najuspješnijim dubrovačkim športašima u 2018. godini

Svečanost proglašenja najuspješnijih dubrovačkih športaša u 2018. godini u organizaciji Dubrovačkog saveza sportova održana je jučer u hotelu Libertas Rixos Dubrovnik, a nagrade su dodijelili zamjenica gradonačelnika Grada Dubrovnika Jelka Tepšić, predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica i pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Dživo Brčić.

 

Najuspješnijom športašicom proglašena je judašica Ivana Šutalo, najuspješniji športaš je Jugaš Luka Lončar, dok je najbolji trener Vjekoslav Kobeščak. Najuspješnija muška momčad u 2018. godini je VK Jug, a najbolja ženska ekipa su košarkašice ŽKK Raguse. Predsjednik JK Orsan Marinko Mikulandra dobitnik je nagrade za životno djelo.

 

Zamjenica Tepšić je čestitala svim dobitnicima naglasivši kako je gradska uprava ponosna i zahvalna što ime grada Dubrovnika pronose na hrvatskoj i međunarodnoj športskoj sceni te da upravo zbog toga gradska uprava osjeća obavezu stvarati bolje uvjete za rad i napredak športaša.

 

Zamjenica Tepšić osvrnula se na Strategiju razvoja športa i športske infrastrukture kojom su predviđena ulaganja od 400 milijuna kuna u narednih 10 godina. Tom prigodom je zamjenica Tepšić posebno istaknula  projekte u sveukupnom iznosu od 32 milijuna kuna koji su već krenuli ili će započeti s realizacijom do kraja 2019. godine. Radi se o projektima poput 45 postotnog sufinanciranja izgradnje hangara Jedriličarskom klubu Orsan, obnove bivšeg hotela Stadion gdje će smješteni kapaciteti i prvi muzej vaterpola u svijetu, obnove  nogometnog terena s tribinama u Gospinom polju u vrijednosti od 6 i po milijuna kuna, izgradnje dvorane za tenis na teniskim terenima u Lapadu te judo dvorane u Mokošici i obnove prostora Veslačkog kluba Neptun.     

 

Također je naglasila kako se Strategija osim športske infrastrukture usredotočuje i na druge točke koje su važne, a to su edukacija trenera koja trenutno nije na najboljoj razini u usporedbi s drugima u Hrvatskoj, te rekreativni šport odnosno šport za sve generacije.  

 

- Vjerujte da ovo nisu samo slova i brojke, već da ćemo mi kao gradska uprava napraviti sve da vam omogućimo bolje uvjete rada  kako biste ostvarivali  daljnje ostvarenje vrhunskih rezultata – rekla je zamjenica Tepšić.

lijevo
desno