Delegacija grada prijatelja Montereya na prijemu kod gradonačelnika

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković je sa suradnicima i direktorom Dubrovačkog polumaratona Alanom Boškovićem primili su delegaciju grada prijatelja Montereya povodom pete sportsko-turističke manifestacije Du Motion – Runners’ Days Dubrovnik koja će se održati 27. i 28. travnja.

 

Gradonačelnik Franković se zahvalio na doprinosu koju su pružili DuMotionu u posljednjih pet godina, dodajući da ga raduje daljnja suradnja. - Vi niste više naši gosti, vi ste dio našeg grada. Sve što se događa u vezi DuMotina je dobro, vjerujem da će ova manifestacija trajati godinama i uvijek ćemo njegovati snažnu vezu između Montereya i Dubrovnika – rekao je gradonačelnik Franković.  

 

Gradonačelnik je na poklon dobio knjigu u kojoj su obilježene prethodne manifestacije, kao i pisma gradonačelnika Montereya Clydea Robersona i direktora Big Sur maratona Douga Thurstona. Gradonačelnik Roberson je u pismu istaknuo da je Monterey kao grad prijatelj ponosan što su dio izvrsnog događaja kao što je DuMotion i što mogu pratiti pozitivan utjecaj koji grad Dubrovnik širi godinama.   

 

- Vi ste stvorili ovaj međunarodni događaj s dozom dostojanstva, profesionalizma i strasti. Upravo to je bit našeg posla: mi utječemo na živote ne samo naših građana već potičemo partnerstvo i stvarati veze diljem svijeta, poboljšavajući živote mladih i starih ljudi. DuMotion definitivno utjelovljuje slogan gradova prijatelja: „poveži se globalno, napreduj lokalno“ – napisao je gradonačelnik Roberson.

 

Direktor Thurson je također izrazio zadovoljstvo povodom uspjeha DuMotiona, istaknuvši da taj događaj udružuje zajednice, regiju i svijet. - Rado šaljemo naše predstavnike u Hrvatsku te pružamo dobrodošlicu njihovim trkačima i osoblju svake godine na našem događaju. Nadam se da ćemo nastaviti naše partnerstvo – pojasnio je  Thurson.      

 

Du Motion počinje u subotu, 27. tranja, s utrkom na zidinama i dječjom utrkom na Stradunu, dok je najatraktivniji događaj zakazan za nedjelju, 28. travnja na Stradunu, gdje će se održati polumaratonska utrka dužine 21,1km. Sav prihod humanitarne 5K utrke namijenjen je neurorehabilitaciji 20-godišnjeg Ante Kolunđije, volontera Du Motiona koji je prošle godine stradao u prometnoj nesreći.

 

Podsjetimo, Dubrovački polumaraton je nositelj maksimalnih pet zvjezdica za kvalitetu i sigurnost koje mu je 2016. godine dodijelila krovna europska atletska udruga European Athletics, a gradovi prijatelji Dubrovnik i Monterey 2017. godine primili su  nagradu međunarodne organizacije „Sister Cities International“ za suradnju na pripremi i organizaciji Dubrovačkog međunarodnog polumaratona – DuMotion u kategoriji "Inovacije: Gospodarski razvoj" za gradove koji imaju manje od 100 tisuća stanovnika.

 

 

lijevo
desno