"Above 5" i "Sirena" bez javne površine na sedam dana

Zbog kršenja odredbi zaključenih ugovora s Gradom Dubrovnika, gradonačelnik Mato Franković na sedam dana otkazao je ugovore o najmu javne površine ugostiteljskim objektima „Above 5“ i „Sirena“.

 

Djelatnici Odsjeka za komunalno redarstvo utvrdili su 9. srpnja da je tvrtka Soles d.o.o. postavila reklamu u ulici Od Sigurate u svrhu reklamiranja ugostiteljskog objekta „Above 5“ u sklopu hotela Stari Grad, bez rješenja nadležnog upravnog odjela Grada Dubrovnika, čime su prekršene odredbe Odluke o reklamiranju na području Grada Dubrovnika. Tvrtka Soles d.o.o. kažnjena je novčanom kaznom od 10.000 kuna uz dodatnih 2.000 kuna za odgovornu osobu u pravnoj osobi.

 

Isto tako su 11. srpnja utvrdili da je ugostiteljski objekt „Sirena“ u ulici Šetalište kralja Zvonimira postavio reklamni pano „A“ i dvije reklamne konstrukcije bez odobrenja nadležnog Upravnog odjela Grada Dubrovnika, a radi se o novčanoj kazni u iznosu od 5000 kuna.   

 

Ovim ugostiteljskim objektima izdani su obvezni prekršajni nalozi te će morati ukloniti reklame s javne površine, a nakon isteka roka od sedam dana i otklanjanja okolnosti koje su dovele do otkaza ugovora, zakupnici mogu zatražiti ponovno zaključenje ugovora.